MORAŠ SKUPIT SVE Dvojac ostao bez titule na Pokemon SP – uhićeni zbog nezakonitog posjedovanja oružja

Pixabay

Dva su muškarca uhićena na Svjetskom Pokemon prvenstvu u američkom gradu Bostonu, nakon dojave od strane osiguranja. Policija je u automobilu dvojca pronašla nekoliko komada oružja, uključujući sačmaricu sa nekoliko stotina komada muncije, te lovački nož.

Uhićeni, 18-godišnji Kevin Norton i 27-godišnji James Stumbo, trebali su se natjecati u finalu turnira. Uhićni su zbog nezakonitog posjedovanja oružja i streljiva, kao i drugih kaznenih djela koja uključuju vatreno oružje. Šef policije Bostona pohvalio je zaštitara zbog dojave jer su Norton i Stumbo predstavljali ‘pravu prijetnju’ te je vjerojatno spriječena tragedija.

I na kraju, da – dobro ste pročitali. Uhićeni su bili na Svjetskom Pokemon prvenstvu, koje se ovog vikenda održavalo u Bostonu. Sudjelovanje na njemu moguće je jedino uz pozivnicu. Najbolji igrači video igrica i skupljači karata iz više od 30 zemalja svijeta sudjeluje na godišnjem turniru, a natječu se za stipendije, novac, trofeje i proizvode.

Pokemon događanja poput ovih godišnje privuku i više od 400 tisuća sudionika. Franšiza uključuje karte i video igrice napravljene isključivo za konzole Nintendo. Njihova je popularnost u svijetu ogromna.

Komentiraj