OBRAČUN DESNE FRAKCIJE HDZ-a s Brunom Esih zbog kandidature za gradonačelnicu Zagreba nastavio se optužbama Bože Vukušića i Vice Vukojevića da su ona i Zlatko Hasanbegović svojim političkim angažmanom ugrozili izgradnju spomenika na Bleiburgu, a ona je njih optužila da su prisvojili donacije namijenjene njenoj kampanji

‘Ne samo da se moramo distancirati od Brune Esih, nego još prije od Zlatka Hasanbegovića.” Te dramatične riječi izgovorio je Bože Vukušić na sjednici proširenog Upravnog odbora udruge Hrvatski križni put, održanoj 23. ožujka 2017., na kojoj se odlučivalo o prihvaćanju ostavke saborske zastupnice Brune Esih na članstvo u toj udruzi.”

Pročitajte članak u cijelosti na našem digitalnom izdanju.

Komentiraj

PREKOPixsell
Podijeli objavu
Prethodni članakIslamska država kaže da SAD “vodi idiot”
Sljedeći članakPOSLJEDNJA UTAKMICA PRVENSTVA Cibona svladala Cedevitu
Orhidea Gaura Hodak rođena je 20. svibnja 1974. u Zagrebu. Nakon završene srednje škole za upravu i pravosuđe, upisuje studij kontrole letenja, ali od njega ubrzo odustaje. Odlazi na godinu dana u London, a nakon povratka, zapošljava se u jednoj privatnoj tvrtci kao službenica. Krajem 90­ih sve se više zanima za politička događanja, upisuje studij politologije (uz rad) i odlučuje potpuno promijeniti karijeru. Novinarstvom se bavi od 2003., kada je počela raditi u gradskoj redakciji Jutarnjeg lista. Karijeru nastavlja u magazinu Story, gdje se bavila temama vezanim uz svijet kazališta, filma, glazbe i kulture. Zbog zanimanja za šire društveno­političke teme, 2007. godine prelazi u politički tjednik Nacional, gdje je obrađivala razne društvene fenomene i raspon tema od znanosti i medicine do kriminala i politike, što je često uključivalo dublje istraživanje. S grupom novinara 2011. prelazi u novoosnovani tjednik Aktual, ondje se fokusira uglavnom na teme iz unutarnje politike. Paralelno uz rad, završila je studij politologije na Fakultetu političkih znanosti u Zagrebu i upisala diplomski studij iz područja međunarodnih odnosa. Od 2013. ima status slobodne novinarke. Autorica je knjige "Tuđman i Perković". Krajem 2014. priključuje se ekipi na čelu s Berislavom Jelinićem koja je nakon dvije i pol godine pauze ponovno pokrenula tjednik Nacional.