HINA/ Mario STRMOTIÆ

MOO Nikiti Glasnović dopustio nastupati za Hrvatsku

Iz sjedišta Međunarodnog olimpijskog odbora (MOO) u Lausannei u Hrvatski olimpijski odbor (HOO) stigla je obavijest kako je taekwondašica Nikita Glasnović, koja je prošle godine odlučila promijeniti sportsko državljanstvo te nakon rodne Švedske nastupati za Hrvatsku, i službeno stekla pravo nastupa za Hrvatsku na ljetnim Olimpijskim igrama u Tokiju 2020. godine.

U pismu između ostalog stoji kako je dopis HOO-a od 3. svibnja 2018. o ispunjavanju uvjeta 23-godišnje taekwondašice Nikite Glasnović sa zahtjevom za nastup za Hrvatsku na OI u Tokiju 2020., razmotren i proslijeđen na odlučivanje Izvršnom odboru MOO-a.
Sukladno odrednicama Olimpijske povelje, najviše kolektivno tijelo međunarodnog olimpizma pozitivno je riješilo hrvatski zahtjev, izuzevši Nikitu Glasnović od pravila trogodišnje apstinencije od reprezentativnih nastupa u slučajevima promjene sportskog državljanstva.
Bivšoj švedskoj reprezentativki, koja je potkraj prošlog mjeseca izborila broncu za Hrvatsku na MI u Tarragoni, preostaje još samo izboriti olimpijsku normu za Tokio.

Komentiraj