Dino Stanin/PIXSELL

Monstrum s Paga 2017. osuđen zbog zanemarivanja djece

Otac (54) s Paga koji je pokušao ubiti svoje četvero malodobne djece u rujnu 2017. godine nepravomoćno je osuđen na Općinskom sudu u Zadru na kaznu zatvora od jedne godine s rokom kušnje u trajanju od tri godine zbog kaznenog djela protiv braka, obitelji i djece, te zanemarivanja i zloupotrebe djetetovih prava.

Na istu kaznu zatvora osuđena je i njegova supruga, majka djece. Kako se na prvostupanjsku presudu nisu žalili, ona je u studenome 2017. postala pravomoćna”, potvrdio je glasnogovornik Općinskog suda u Zadru, Denis Klarendić za Zadarski.hr.

Djelo za koje su otac i majka osuđeni dogodilo se u razdoblju 2012. i 2013. godine kada je na traženje najstarije kćeri, iz prvog braka njene majke, Centar za socijalnu skrb izdvojio djevojku iz obitelji zbog konfliktnog odnosa s očuhom, ali i majkom. Prema dostupnim informacijama, majka je od kćeri, danas 18-godišnjakinje, tražila da čuva svoju mlađe polusestre, na to je prisiljavala, a u tome je sudjelovao i otac. Zbog tog psihičkog maltretiranja u obitelji su stvoreni nepodnošljivi odnosi te je najstarija djevojka tražila od Centra da je izdvoji iz obitelji što je nakon prijedlog socijalnih radnika i napravljeno. Djevojka je preseljena u dječji dom u Splitu bez skrbnika, i danas ima samostalan život, a Centar je roditelje prijavio policiji za zanemarivanje i zlouporabu djetetovih prava.

Komentiraj