Moguće sankcije od ukora do oduzimanja licencije

Borna Filic/PIXSELL

U zadarskom Centru za socijalnu skrb od jučer se provodi hitni upravni nadzor, a danas je počela istraga i stručni nadzor Komore socijalnih radnika. Rezultati se najvjerojatnije mogu očekivati tijekom sljedećega tjedna, javlja HRT.

Zbog slučaja stradavanja četvero djece na Pagu, koju je njihov otac prema nalazima kriminalističke istrage jučer pokušao ubiti, pokrenute su državne službe koje bi trebale utvrditi je li bilo propusta u radu nadležnih službi.

Jučer je ravnateljica Centra za socijalnu skrb Zadar, Vesna Burčul, rekla da nikada ništa nije upućivalo na tragediju koja se dogodila. No u zadarskom Centru za socijalnu skrb obavlja se hitni upravni nadzor koji je jučer pokrenula ministrica.

Predsjednica udruge socijalnih radnika i šefica inspekcije koja provodi stručni nadzor nad zadarskim Centrom za socijalnu skrb Štefica Karačić (foto) izjavila je da se nadzorom provjerava stručni rad.

– Provjeravamo jesu li socijalni radnici, kao stručnjaci koji su bili upoznati sa slučajem te obitelji, postupali u skladu s propisima, protokolima, procedurama i procjenama koje su trebali napraviti i jesu li poduzeli sve i donijeli prave odluke vezane uz doborobit djece u toj obitelji, rekla je Karačić.

Dodala je kako je činjenica da je obitelj bila u tretmanu centra. Slučaj je toliko težak, kompleksan i šokantan da ćemo prve procjene nadzora imati tek idući tjedan.

– Susrela sam se s mnogim teškim slučajevima na kojima sam radila, ali ovakvo što ne pamtim, rekla je Karačić.

Govorila je i o mogućim sankcijama ako se utvrde propusti u radu Centra ili socijalnih radnika – od ukora do oduzimanja licencije.

Komentiraj