HINA

“Moguće je da su vatrogasci na Kornatima gorjeli dva puta”

Geolog Goran Kniewald u srijedu je na zadarskom Županijskom sudu potvrdio kako je moguće da su vatrogasci na Kornatima 30. kolovoza 2007. godine – gorjeli dva puta. Izjavio je to Kniewald nakon što ga je otac stradalog vatrogasca Igor Marinović pitao jeli to moguće s obzirom da se ne zna što se dogodilo s vatrom nakon posljednjeg “SOS” poziva vatrogasaca upućenog u 15.20 sati, piše u četvrtak Zadarski.

“Ne postoji južni krak požara na fotografijama koje mi imamo. Što se desilo s vatrom nakon zadnjeg “SOS” poziva ne znamo”, rekao je Marinović. Kniewald je potvrdio kako se ne može isključiti teorija da su vatrogasci dva puta gorjeli jer, kako je rekao, postoji mogućnost da je čelo južnog kraka požara progradiralo većom brzinom od stražnjeg dijela.

Na suđenju Draženu Slavici navedeno je da su vatrogasci, prije nego što ih je u klancu iznad uvale Šipnat 30. kolovoza 2007. godine sustigla nezapamćena toplina, koja se prema njima kretala brzinom od 40 metara u sekundi, imali svega sedam do deset sekundi za bijeg.

Komentiraj