Moguća poledica zbog niskih temperatura, prometna nesreća na A1

Zbog niskih temperatura moguća je poledica, posebice na mostovima i nadvožnjacima u unutrašnosti, javlja jutros Hrvatski autoklub.

Zbog prometne nesreće na autocesti A1 između Karlovca i Jastrebarskog (na 35.km) u smjeru Zagreba vozi se usporeno.

Za sve skupine vozila otvorena su: autocesta A1 između čvorova Sveti Rok i Posedarje, vozi se uz ograničenje brzine; državna cesta DC27 Zaton Obrovački-Gračac; državna cesta DC54 Maslenica-Zaton Obrovački.

Samo za osobna vozila otvorene su: autocesta A6 Rijeka-Zagreb između čvorova Delnice i Kikovica. Obilazak je starom cestom kroz Gorski kotar (DC3), Jadranska magistrala (DC8) između Karlobaga i Svete Marije Magdalene.

Na Jadranskoj magistrali (DC8) između Novog Vinodolskog i Karlobaga zabrana je prometa za autobuse na kat, vozila s kamp prikolicama i motocikle (I. skupinu vozila).

Na dijelu dionice autoceste A1 Zagreb-Split-Ploče između južnog dijela tunela Sveti Rok i mosta Maslenica vozi se uz ograničenje brzine 60 km/h zbog jakog vjetra.

Zbog zimskih uvjeta obavezna je zimska oprema na motornim vozilima, a promet zabranjen za kamione s prikolicama i tegljače s poluprikolicama na županijskoj cesti ŽC5169 Bjelopolje-Donji Lapac.

Trajekti i katamarani plove redovito.

Na većini graničnih prijelaza nema dojava o dužim čekanjima.

Komentiraj