Goran Stanzl/PIXSELL

MOGUĆA FUNKCIJA PREMIJERA Petrov: ‘Mogu biti bolji od Milanovića i od Karamarka’

Čelnik Mosta, Božo Petrov, komentirao je aktualnu političku situaciju i formiranje predizbornih koalicija.

“Most će imati definirane liste. Kod nas nikad nije borbe za fotelje i prva mjesta i tu Most funkcionirao kao jedan tim. Što se Oreškovića tiče, on sam mora odlučiti hoće li se baviti politikom. On tu odluku još nije donio.”, kazao je Petrov gostujući u emisiji RTL-u Danas.

Nije isključio i mogućnost da i sam bude Mostov kandidat za premijera. “Ja sam i u početku prošle kampanje govorio da se odgovornost treba preuzeti i da za nas to nikada neće biti problem. Ali će Most kao politička platforma iznjedriti najbolje i najsposobnije. Ako bude potrebe, može se toga prihvatiti. Ali o imenima možemo pričati na samom kraju”, kazao je Petrov.

Na pitanje može li se prihvatiti te funkcije, odgovorio je : “Da. Ako ćemo gledati koga imam za usporedbu, prije Karamarka, danas Milanovića, onda mogu samo reći da mogu biti samo bolji”. O tome tko mu više odgovara za postizbornu koaliciju, Milanović ili Plenković, Petrov je za RTL kazao: “Ne bih govorio o predizbornim koalicijama jer se nadam da su građani vidjeli što su jedna i druga stranka napravile. S takvim ljudima trenutno nema smisla razgovarati, dok oni sami ne pročistiti svoje redove”.

Na pitanje treba li SDP maknuti Zorana Milanovića kao svoga čelnika, Petrov je rekao kako nije stvar samo u jednom čovjeku. “Stvar je u izvršnom dijelu predsjednika stranke, pokazalo se da i SDP i HDZ bolje surađuju u Saboru, nego što je HDZ s nama surađivao. Mi na kompromise nećemo pristati. To što se zove Narodna koalicija, to je za mene trgovačka koalicija. Ja bi ih sve pozvao da izađu i pokažu koliko su jaki, da nema predizbornih koalicija, neka građani sami ocijene”, izjasnio se Petrov te dodao kako je najjasniji primjer dogovora HDZ-a i SDP-a bio kod izbora ustavnih sudaca. Ponovio je kako Most ne radi na preslagivanju i opovrgnuo priče kako je to slučaj. “Nama je javni interes i državne institucije iznad svega i to smo nekolio puta pokazali. Nama je uvijek građanin Republike Hrvatske na prvom mjestu i nikad nećemo slagati bilo kakve koalicije”, kazao je Petrov-

O tome Ide li se i ovaj puta do javnog bilježnika, čelnik Mosta je kazao: “Most time nije prekršio nikakav dogovor. Mi smo govorili da se treba ispoštivati program i da neće biti samostalnog odlučivanja. Oni koji su samostalno odlučivali, ti su na kraju bili isključeni. Ovaj put neće biti javnog bilježnika, ali bit će jasan program i tražit ćemo jamstva da se poštuje.”

Komentiraj