Mogherini razgovarala s Vučićem i Thacijem nakon ubojstva Ivanovića

EPA/STRINGER

Visoka predstavnica EU-a za vanjsku i sigurnosnu politiku Federica Mogherini razgovorala je u utorak telefonom s predsjednicima Srbije i Kosova Aleksandrom Vučićem i Hashimom Thacijem nakon ubojstva srpskog političara s Kosova Olivera Ivanovića te pozvala sve da ostanu mirni i suzdržani.

“Visoka predstavnica je pozvala sve strane da ostanu mirne i suzdržane i omoguće pravosudnim tijelima da obave svoj posao”, kaže se u priopćenju iz ureda Federice Mogherini.
Ona je snažno osudila ubojstvo Ivanovića i izrazila sućut njegovoj obitelji i prijateljima.
Predsjednik Građanske inicijative “Srbija, demokracija, pravda” (SDP) Oliver Ivanović ubijen je jutros u atentatu u Kosovskoj Mitrovici.
Na Ivanovića je, prema dosadašnjim saznanjjima, pucano jutros oko 8.15 sati ispred prostorija stranke u Kosovskoj Mitrovici i hitno je odvezen u Kliničko-bolnički centar u sjevernom dijelu Kosovske Mitrovice, ali je ondje podlegao ozljedama.
Oliver Ivanović je prije tri godine uhićen i više od dvije godine proveo je u pritvoru zbog optužbi za ratne zločine protiv kosovskih Albanaca. Pušten je da se brani sa slobode u travnju prošle godine, a u srpnju mu je zapaljen automobil u sjevernom dijelu Kosovske Mitrovice.

Komentiraj