Modrić za službenu stranicu FIFA-e: “S Hrvatskom želim još jedan veliki uspjeh”

Kapetan hrvatske nogometne reprezentacija u subotu je na Rujevici u pobjedi Hrvatske protiv Cipra upisao svoj 135. nastup u ‘kockastom’ dresu i tako srušio rekord Darija Srne po broju nastupa za reprezentaciju. Tim je povodom dao intervju za službenu stranicu FIFA-e.

“Osjećam se sjajno, sretan sam i ponosan. Velika je čast srušiti takav rekord, iako nisam o njemu puno razmišljao. Drugi ciljevi s reprezentacijom su mi važniji. Međutim, kako sam se približavao ovoj brojci, želio sam doći na vrh. Na sreću, uspio sam”, odgovorio je Modrić na pitanje kako se osjeća kao igrač s najviše nastupa za reprezentaciju Hrvatske.

Na pitanje hoće li mu ovogodišnji EURO, s 35 godina ‘na leđima’ biti i posljednje veliko natjecanje, nije želio ništa prognozirati. “Hrvatska mora biti snažna kao momčad jer imamo tešku skupinu. Unatoč nekim odlascima, vjerujem da imamo kvalitetu u momčadi i da možemo igrati značajnu ulogu. Teško je bilo što obećavati, ali na Euro idemo ambiciozni i puni nade, sa željom da opravdamo visoku reputaciju koju smo zaradili. Želimo predstavljati hrvatski nogomet onako kako to zaslužuje”, poručio je.

S klubovima i reprezentacijom, kaže, osvojio je brojna dostignuća, no – uvijek želi više. “Kad osvojiš trofej ili postigneš nešto veliko, želiš to ponoviti. Dok god igram, imat ću ciljeve i ambicije. S Hrvatskom želim još jedan veliki uspjeh, a na klupskoj sceni želim se boriti za trofeje dok god imam priliku”, istaknuo je.

O ne tako dobrom ulasku Hrvartske u kavlifikacije za Katar 2022. godine, Modrić kaže da je teže igrati nakon uspjeha na Svjetskom prvenstvu jer su svi motiviraniji protiv Hrvatske, a oni moraju zadržati visoku razinu igre iz Rusije. “Početak nije bio savršen, ali završetak je bitan. Uvjeren sam da smo najkvalitetniji u skupini i da ćemo tijekom kvalifikacija to dokazati”, ustvrdio je.

 

Komentiraj