MODRIĆ UOČI WALESA: “Znamo da nas čeka iznimno teška utakmica”

Izbornik hrvatske nogometne reprezentacije Zlatko Dalić i kapetan Luka Modrić u petak su održali konferenciju za novinare na kojoj su najavili sutrašnju utakmicu protiv Walesa, koja se od 15 sati igra u Osijeku.

Velški novinar pitao je Modrića što očekuje od utakmice i koje su prednosti igranja u Osijeku, a ne Zagrebu. “Očekujemo tešku utakmicu protiv ponajbolje ekipe uz nas u grupi. Nakon lošeg rezultata protriv Mađara nemamo pravo na grešku, jedino što nas zanima je pobjeda nadam se da ćemo doći do nje”, kazao je Modrić. Igraju u Osijeku, dodao je, prema osluci HNS-a. “Volimo igrati ovdje, imamo dobra iskustva i fenomenalnu podršku ovdje”, kazao je.

“Kao ekipa su dobri i kompaktni, osim Garetha imaju još dobrih igrača, pogotovo prema naprijed. Imam veliki respekt prema njima, znamo da nas čeka iznimno teška utakmica”, kazao je Modrić i dodao kako s Baleom nije razgovarao otkako je ‘svatko otišao na svoju stranu iz Reala.’

Hrvatska utakmicu igra od 15 sati, a Modrić kaže da su uvjeti takvi kakvi jesu. “Igrao sam u Engleskoj u takvim terminima. Kako je tako je, moraš se priviknuti, ne bi trebao biti problem, trenirali smo u to vrijeme, pripremali se, meni to nije problem, inače volim ranije utakmice”, otkrio je.

Nakon Modrića, na novinarska pitanja odgovarao je Zlatko Dalić. “Mi smo napravili dobrih sedam treninga, pokušavali neke stvari napraviti. Kako god okrenuli stvari, moramo biti momčad koja ima posjed lopte. Moramo biti puno koncentriraniji i odgovorniji. Nećemo moći imati visoki presing ili agresiju zbog vremena i vrućine. Neće biti lako”, poručio je Dalić.

Naglasio je da je kod nas uvijek presing. “Mi smo napravili dobrih sedam treninga, pokušavali neke stvari napraviti. Kako god okrenuli stvari, moramo biti momčad koja ima posjed lopte. Moramo biti puno koncentriraniji i odgovorniji. Nećemo moći imati visoki presing ili agresiju zbog vremena i vrućine. Neće biti lako”, ističe.

“Bit će jako vruće, stvarno ne znam tko je donio tu odluku. Hrvatska je druga na svijetu i treba postojati respekt prema njoj. U tom terminu igraju samo Hrvatska, Albanija i Island. Ali to ne smije biti alibi, isti su uvjeti za obje momčadi”, poručio je izbornik.

Komentiraj