Nakon što je u dresu Real Madrida osvojio europsku krunu, Luka Modrić se priključio hrvatskoj reprezentaciju na pripremama u Rovinju.

“Osjećam se izvrsno, odmorio sam se tri dana i sve je u redu. S Atletico Madridom nije moglo drugačije nego borbeno, uvijek odlučuju detalji i tako je bilo i u ovoj utakmici. Na kraju smo imali više mirnoće u jedanaestercima, premda je bilo vrlo iscrpljujuće, pogotovo uz toplo i vlažno vrijeme. Imali smo probleme i s grčevima, ali kako vrijeme prolazi, sve sam više svjestan što smo napravili i sve više ponosan”, ispričao je Modrić po dolasku na pripreme ‘Vatrenih’.

Dvije godine poslije Svjetskog prvenstva u Brazilu, kako se Modrić osjeća uoči novog velikog natjecanja?

“Sigurno sam zreliji i iskusniji, a osjećam se stvarno dobro i fizički i psihički. Vjerujem da će se to pokazati i na mojim igrama”, kazao je.

Hrvatska će natjecanje na Europskom prvenstvu započeti 12. lipnja protiv Turske u Parizu, a potom slijede Češka i Španjolska.

“Najvažnije je dobro se spremiti i proučiti prvog protivnika. Pobijedimo li Tursku, bit će znatno lakše ući u sljedeće utakmice i to bi moglo biti posebno važno za cijelo natjecanje. S druge strane, kako god prva utakmica završila, imamo još dva dvoboja i morat ćemo ići utakmicu po utakmicu. Definitivno možemo proći skupinu, ali moramo biti skromni i ne razbacivati se izjavama”, istaknuo je.

U sklopu priprema, Hrvatska će 4. lipnja na Rujevici dočekati San Marino.

“Dogovor je s izbornikom bio da neću nastupiti protiv San Marina, no vidjet ćemo u ova dva dana kako ću se osjećati na treninzima pa ćemo odlučiti”, zaključio je Luka Modrić.

Komentiraj