Kapetan hrvatske nogometne reprezentacije Luka Modrić osvrnuo se za FIFA-u na dramatičnu pobjedu nad Danskom i najavio sutrašnji četvrtfinalni ogled s Rusijom na Svjetskom nogometnom prvenstvu.

Danska je ‘pala’ nakon boljeg izvođenja jedanaesteraca, a Modrić u 116. minuti nije iskoristio penal koji bi Hrvatsku poštedio drame penala. Ipak, naš kapetan hrabro je ponovno zakoračio izvesti penal protiv Schmeichela i u raspucavanju. “Bio sam smiren i fokusiran. Prihvatio sam odgovornost kapetana, morao sam to učiniti. Zato sam bio toliko emocionalan nakon utakmice. Želio sam da ova Hrvatska potvrdi svoj talent, da odemo taj koraj dalje. Utakmica nije bila najljepša, ali mi smo ostvarili naš cilj”, prisjeća se Modrić.

Uoči utakmice s Danskom pritisak je bio golem. “Od 2008. godine nismo prošli tu osminu finala, bilo je zato jako važno skinuti taj teret s naših leđa. Puno mi to znači. U momčadi sam od 2008. godine i doživjeli smo nekoliko nesretnih poraza, posebno protiv Turske i Portigala. Ovaj put nam je trebalo malo sreće i mislim da smo je zaslužili”, dodao je.

Pred Hrvatskom je sada domaćin, Rusija. “Očekujem sličnu taktiku koju su imali protiv Španjolske. Protiv Rusije je jako neugodno igrati. Puno trče i odlično su organizirani. Zaslužili su svoje mjesto u četvrtfinalu i sigurno će tražiti priliku za korak dalje. Utakmica protiv Rusije i njihovih navijača biti će spektakl”, uvjeren je veznjak Real Madrida.

Modrić je poručio i kako je velika privilegija biti na ovom Svjetskom prvenstvu. “Čast je igrati za Hrvatsku, i užitak. Ali, osvojimo li to Svjetsko prvenstvo, to je gotovo nezamislivo, kao najljepša bajka. Najljepši bi osjećaj bio podići taj trofej kao kapetan”, zaključio je Modrić.

Komentiraj