Kapetan hrvatske reprezentacije Luka Modrić oduševljen je pobjedom i prolaskom u polufinale Svjetskog nogometnog prvenstva u Rusiji.

“Presretni smo. Ovo što proživljavamo je nešto fenomenalno i nadam se da će još potrajati. Putokaz za dalje je prvo poluvrijeme i produžetak. Trebali smo više imati loptu pod kontrolom i koristiti prilike. Produžetak je bio fenomenalan, svaka druga lopta je bila šansa. Šteta je da nismo riješili utakmicu u 90 minuta, ali valjda ne može ići bez drame”, rekao je Modrić.

“Bilo bi šteta da smo došli u Rusiju, a da ne vidimo Moskvu. Napravili smo nešto veliko, ali nećemo stati na ovome. Želimo i možemo više, treba vidjeti stanje s ozlijeđenima, dosta je bilo načetih. Imamo dan manje odmora, trebamo se dobro odmoriti za ono što nas čeka protiv Engleske”, dodao je.

“Gledali smo Englesku danas. Kompaktna ekipa s nekoliko izuzetnih pojedinaca. Čvrsti su i jaki u prekidima, tako su riješili neke utakmice, morat ćemo na ti obratiti pozornost. Protiv Engleza ćemo morati biti puno bolji”, poručio je hrvatski kapetan.

Andrej Kramarić zabio je prvi gol na Svjetskom prvenstvu protiv Rusije.

“Lakše je igrati nego gledati ovakvu utakmicu. Bio sam zadnjih pola sata na klupi, kao i prošlu utakmicu. Nervoza je velika, a dok igraš si više koncentriran na događanja na terenu. Ponosni smo na sve što smo napravili. Želimo napraviti najbolji rezultat u povijesti hrvatskog nogometa. Drago mi je što se moja obitelj i prijatelji vesele, svi koji su bili uz mene cijeli život, i da se navijači vesele, da pobjegnu malo iz hrvatske stvarnosti”, kazao je Kramarić.

“Rusi me nisu iznenadili. Očekivao sam ovakvu utakmicu. Nije bilo lako zbog njihovih navijača. Nakon prvog gola su nam prošle neke loše misli kroz glavu, ali brzo smo zabili za 1:1. Poslije smo trebali završiti utakmicu. Imali smo sreće”, smatra, dodajući da će ovaj gol sigurno pamtiti.

“Ne zabija se svaki dan na SP-u. Sretan sam i ponosan, ali može to još bolje, treba to iskreno reći. Opet nije to bila neka bajna utakmica, ali ljudi će pamtiti rezultat”, rekao je Kramarić.

“Bit će teško protiv Engleske, imaju super momčad. Bit će zanimljivo, pa nek opet prođemo na penale. Za mene su oni bili jedni od favorita jer su mladi, motivirani, ne vidim kod njih niti jednu `glumačku` zvijezdu. Svi igraju pošteno do kraja, brza su momčad i neće nam biti lako. No, borit ćemo se kao svaki put do sada”.

Komentiraj