MODRIĆ NAKON ISPITIVANJA “Došao sam reći istinu. Moja je savjest čista”

HINA

Kapetan hrvatske nogometne reprezentacije i zvijezda madridskog Reala u srijedu je u osječkom Državnom odvjetništvu ispitan zbog sumnje da je dao lažni iskaz prilikom svjedočenja na suđenju Zdravku Mamiću zbog izvlačenja novca iz Dinama.

“Došao sam reći istinu. Moja je savjest čista i siguran sam da će se na kraju pokazati da nisam počinio nikakvo kazneno djelo”, rekao je Modrić novinarima nakon ispitivanja.

Tužiteljstvo je 19. lipnja otvorilo istraživanje protiv Modrića zbog sumnje da je na suđenju Mamiću, 13. lipnja, neistinito posvjedočio da je aneks ugovora o profesionalnom igranju, temeljem kojeg mu u slučaju prelaska u drugi klub pripada pravo na podjelu transfernog obeštećenja s NK “Dinamo” u omjeru 50 prema 50 posto, potpisao 10. srpnja 2004. kod potpisivanja svog prvog ugovora o profesionalnom igranju s navedenim klubom te da je kod svakog produžavanja ugovora o profesionalnom igranju s tim klubom potpisivao i aneks na temelju kojeg mu pripada pravo na podjelu transfernog obeštećenja.

Tužiteljstvo tvrdi da je Modrić, nakon što mu je predočen njegov raniji iskaz u Uskoku o dogovoru s Mamićem o podjeli novca od transfera, na osječkom Županijskom sudu dao lažni iskaz, navodeći da je na prvom ispitivanju mislio “samo na reguliranje građanskopravnog odnosa” između njih dvojice, “kao i da nikada pred Uskokom nije rekao da je aneks ugovora potpisan naknadno, nakon što je počeo igrati za inozemni nogometni klub”.

Komentiraj