Modrić i još šestorica više neće smjeti igrati za Hrvatsku?

Objava o osnivanju europske Superlige od strane 12 klubova koji već godinama čine okosnicu Lige prvaka u ponedjeljak je izazvala val reakcija u svijetu nogometa.

Real, Milan, Arsenal, Atletico Madrid, Chelsea, Barcelona, Inter, Juventus, Liverpool, Manchester City, Manchester United i Tottenham objavili su da su postigli dogovor o kreiranju novog natjecanja – Superlige.

Dok se čeka službeni odgovor UEFA-e mediji nagađaju kakve bi mogle biti posljedice ove inicijative. Jedna od opcija, prenosi HRT, jest da će klubovi koji će sudjelovati u Superligi dobiti zabranu nastupa u europskim natjecanjima, u domaćim prvenstvima, a govorka se i da će igračima koji će u tome sudjelovati biti onemogućen nastup za reprezentacije u okviru natjecanja UEFA-e i FIFA-e.

To bi mogao biti i direktni udar za hrvatske nogometne reprezentativce koji nastupaju u klubovima koji će igrati Superligu. Tako bi Luki Modriću, Anti Rebiću, Šimi Vrsaljku, Ivi Grbiću, Mateu Kovačiću, Marcelu Brozoviću i Ivanu Perišiću čak mogao biti zabranjen nastup za hrvatsku nogometnu reprezentaciju.

Osnovana Super liga, čeka se odgovor UEFA-e

PSG, Bayern i Borussia D. odbili Superligu, oštra osuda britanskog premijera Borisa Johnsona

 

Komentiraj