Modni dizajneri iz Latinske Amerike sve popularniji u svijetu

Unsplash/Andres Hernandez

Nakon nedavnog predstavljanja platforme Fashion Designers of Latin America (FDLA) u sklopu Tjedna mode u New Yorku, interes javnosti se okrenuo prema modnoj industriji s južnoameričkog područja. Njihovi dizajneri i nezavisne etikete sve su popularniji u svijetu.

Kolumbijski dizajner, Juan Pablo Socarras, samo je jedno je od imena u svijetu mode Južne Amerike. Svojim modnim rješenjima želi usrećiti ljude, ispričati priču o tradiciji i opuštenoj sportskoj eleganciji. Socarras se nedavno predstavio na Tjednu mode u Pekingu. Medijski prilog je istaknuo kako se iz Kolumbije već neko vrijeme izvozi kožna galanterija i ženska odjeća u Kinu.

Stručnjakinja i direktorica u jednoj kolumbijskoj vladinoj agenciji, Juliana Villegas, je potvrdila ovaj podatak i navela kako su donje rublje, kupaći kostimi i traper iz ove države među najtraženijim odjevnim predmetima na globalnom tržištu.

I mali “autentični” dizajneri iz južnoameričkih država vrlo su poznati zaljubljenicima u modu. Njihove  tvrtke kreiraju cijeli niz sportskih i urbanih modnih linija, koje su osobito omiljene kod mlađih generacija.

Komentiraj