FOTO: Nebojša Mitrić, Nikola Blažinčić i Pero Gvozdenica

Kako se količina podataka koju tvrtke prikupljaju ubrzano povećava i kako je podatke potrebno adekvatno zaštititi – što zbog vrijednih poslovnih informacija, što zbog nove uredbe o zaštiti osobnih podataka GDPR-a, tvrtka Inter-Net organizirala je jednodnevnu edukaciju o tome kako tvrtke mogu zaštiti osobne, ali i podatke svojih korisnika, omogućiti besprijekoran rad poslovnih IT sustava te pratiti buduće trendove.

Uz predavače iz tvrtke Inter-Net, Nebojšu Mitrića i Nikolu Blažinčića, na edukaciji je predavao i Pero Gvozdenica iz tvrtke Cisco. Uz brojna tehnička znanja, posjetitelji su mogli iz prve ruke čuti detalje Ciscove HyperFlex tehnologije i konkretne primjere iz prakse, poput onog kako je tvrtka Inter-Net UCS sustav implementirala za tvrtku Centar za vozila Hrvatske.

“Kao tvrtka koja godišnje obavi dva milijuna tehničkih pregleda, Centar za vozila Hrvatske prilikom svakog pregleda vozila uzima i do stotinu jedinstvenih podataka. Sve parametre koje prikupi čuva i preko deset godina pa možemo reći da se radi o ogromnoj količini podataka, dok istovremeno mora biti u komunikaciji s različitim sustavima poput ministarstava, međunarodnih institucija i ostalih servisa. UCS se pokazao kao vrhunsko rješenje, jer sustav nije zakazao ni u jednom trenutku, a dodatni benefit jest što su njegovim korištenjem drastično smanjeni troškovi održavanja, a povećana je brzina rada sustava“, objasnio je Nebojša Mitrić, voditelj odjela infrastrukturnih rješenja u tvrtki Inter-Net.

Što je zapravo Cisco HyperFlex? Pero Gvozdenica objasnio je cjelovitu arhitekturu Ciscovog HyperConverge sustava koji koristi UCS platformu te benefite koje on donosi.

“Uz jako kratko vrijeme instalacije, edukacije i prilagodbe, Cisco HyperFlex tehnologija omogućava da cijeli proces implementacije HyperConverge sustava traje višestruko manje od uobičajenog, što je kod velikih i kompleksnih tvrtki iznimno važno. Kroz predavanje je objašnjen način kako se može pojednostaviti administracija te upravljanje datacenter serverskim, mrežnim i diskovnim sustavima, a uz sve to klijentima se omogućuje i tzv. Try&Buy period u kojem mogu testirati sustav“, izjavio je Pero Gvozdenica.

U zadnjem predavanju Nikola Blažinčić objasnio je kako se koristi Veeam tehnologija koja omogućava jednostavnu i potpunu zaštitu podataka, što ujedno omogućuje neprekidan i siguran rad cjelokupnog poduzeća.

Nebojša Mitrić, Nikola Blažinčić i Pero Gvozdenica

Komentiraj