MOBITEL NA BIRAČKOM MJESTU: GONG i Jadranka Kosor kritizirali predsjednicu

Screensho/N1

Predsjednica Kolinda Grabar Kitarović ‘uhvaćena’ je u nedjelju kako mobitelom fotografira svoj glasački listić. O potezu predsjednice oglasili su se iz GONG-a na Facebooku. “Kršenjem propisa, Predsjednica RH ozbiljno ugrožava integritet izbornog procesa i takvo ponašanje ne bi smjelo postati primjer drugima. Ne vjerujemo da je pod nečijom kontrolom, ali takvi dokazi inače se koriste kao podloga za kupovinu glasova “, napisali su.

Dragan Zelić iz GONG-a za N1 televiziju rekao je kako predsjednica ozbiljno ugrožava integritet izbornog procesa. “Takvo ponašanje ne bi smjelo postati primjer drugima. Nevjerojatno je da predsjednica ne zna koje su posljedice fotografiranja glasačkog lsitića. Ne vjerujemo da netko radi pritisak na predsjednicu kako bi kasnije dokazala za koga je glasala, ali takvi dokazi inače se koriste kao podloga za kupovinu glasova”, komentirao je Zelić.

I bivša premijerka Jadranka Kosor osvrnula se na predsjedničin mobitel na biračkom mjestu: “Već dugo se nitko nije tako jasno i nedvojbeno narugao građanima koji moraju poštovati Ustav i zakone”, napisala je Kosor na Twitteru.

Komentiraj