MOBILIZACIJA BIRAČA: Milijan Brkić u HDZ-ovoj središnjici u Livnu

Milijan Brkić, koji se u predsjedničku kampanju Kolinde Grabar – Kitarović aktivnije uključio nakon što je aktualna predsjednica u prvom krugu osvojjila manje glasova od Zorana Milanovića, posljednjih je dana izuzetno aktivan na terenu. Kako je i rekao predsjednik HDZ-a  Andrej Plenković, svaki glas je bitan, a njegov zamjenik Milijan Brkić dobio je zadaću mobilizacije birača u Bosni i Hercegovini.

U petak je tako Milijan Brkić viđen kako u podne ulazi u središte HDZ-a u Livnu gdje  se vjerojatno održava sastanak o organizaciji članstva i simpatizera za masovni izlazak na birališta u nedjelju.

Foto: Karlo Propadalo/nogometplus

Poznato je da na glasove birača iz BiH Zoran Milanović gotovo i ne računa, a u HDZ-u su svjesni potencijala koji postoji u tom biračkom bazenu koji u prvom krugu nisu bili u potpunosti iskorišteni pa je Milijanu Brkiću, kao iskusnom operativcu povjeren važni zadatak – osigurati što veću izlaznost birača HDZ-a i Kolinde Grabar – Kitarović u susjednoj državi jer je u prvom krugu svoje glasačko pravo iskoristilo tek 24.646 od 92.663 birača koji su ondje registrirani. Inače, najveći ih je broj u Mostaru, 48.616.

Od izašlih  na birališta u prvom krugu, 16.417 (66,61 posto) glasalo je za Grabar-Kitarović, za Miroslava Škoru bilo je  6278 birača (25,47 posto), dok je Milanović dobio samo 1131 glas (4,58 posto).

Komentiraj