facebook.com

Mnuchin opovrgnuo vijest o Trumpovom povlačenju iz WTO-a

Ministar financija SAD-a Steven Mnuchin u petak je zanijekao točnost vijesti portala Axios u kojoj se navode izvori koji kažu da predsjednik Donald Trump želi povući SAD iz WTO-a.

“Tu nema nikakve prijelomne vijesti… to nije točno”, rekao je Mnuchin za Fox Business Network i nazvao izvješće “lažnim vijestima”.

Axios je u petak izvijestio, pozivajući se na osobe koje su bile uključene u razgovore s predsjednikom, da je Trump često govorio savjetnicima da želi da SAD izađe iz Svjetske trgovinske organizacije (WTO), što bi moglo imati katastrofalne posljedice za globalnu trgovinu.

“To je pretjerivanje”, rekao je Mnuchin. “Predsjednik je bio jasan, s nama i drugima, da ima pitanja glede WTO-a, da misli da postoje aspekti koji nisu pošteni, da misli da ga Kina i drugi iskorištavaju, no mi smo usredotočeni na slobodnu trgovinu. Fokusirani smo na rušenje barijera”, rekao je.

WTO, koji ima 164 članice, jedina je međunarodna organizacija koja se bavi pravilima trgovanja a ističe da joj je ključni cilj otvoriti trgovinu “svima na korist”.

Komentiraj