Dalibor Urukalovic/PIXSELL

Ministar Miro Kovač u dvodnevnom službenom posjetu Vatikanu i Rimu

Ministar vanjskih i europskih poslova Miro Kovač u utorak i srijedu boravi u službenoj posjeti Svetoj Stolici i Talijanskoj Republici, objavilo je Minstarstvo na svojim stranicama.

Kovač će se u utorak sastati s nadbiskupom, msgr. Paulom Richardom Gallagherom, tajnikom za odnose s državama u Državnom tajništvu Svete Stolice i kardinalom msgr. Jeanom-Louisom Tauranom, predsjednikom Pontifikalnog vijeća za međureligijski dijalog.

U društvu arhivista Tajnog vatikanskog arhiva fra Tomislava Mrkonjića Kovač će obići arhiv i pobliže se upoznati s građom ranog Srednjeg vijeka značajnom za odnose Republike Hrvatske sa Svetom Stolicom, a posjetit će i Hrvatski zavod svetog Jeronima i susresti se s vice-rektorom Markom Đurinom i svećenicima na studiju.

Kovač će se sutra u Rimu sastati s talijanskim kolegom, ministrom vanjskih poslova i međunarodne suradnje Talijanske Republike Paolom Gentilonijem. Ministar Kovač će u Talijanskom institutu za međunarodne organizacije održati predavanje, na kojem će sudjelovati diplomatski zbor i predstavnici Hrvatske zajednice u Rimu.

Za srijedu su predviđeni i sastanci Kovača s predsjednikom Odbora Senata Talijanske Republike za vanjske poslove i iseljeništvo Pierom Ferdinandom Casinijem i s članovima i zastupnicima vanjskopolitičkog odbora Senata i Zastupničkog doma te sastanak s predsjednikom Talijansko-hrvatske parlamentarne skupine prijateljstva Aldom di Biagiom.

Komentiraj