Mladići iz Varaždina oteli maloljetnika pa ženi prijetili smrću

Vjeran Zganec Rogulja/PIXSELL

Općinsko državno odvjetništvo u Varaždinu je 15. veljače donijelo rješenje o provođenju istrage protiv dvojice hrvatskih državljana, 24-godišnjaka i 25-godišnjaka, zbog osnovane sumnje na počinjenje kaznenih djela protupravnog oduzimanja slobode iz čl. 136. st. 3. u vezi st. 2. Kaznenog zakona i pokušaja iznude iz čl. 243. st. 1. u vezi čl. 34. KZ-a, priopćili su jutros iz DORH-a.

“Postoji osnovana sumnja da su okrivljenici 10. veljače 2019. u Varaždinu, zajedno s još tri osobe, prišli 17-godišnjaku i protivno njegovoj volji gurnuli ga na stražnje sjedalo osobnog automobila i odvezli ga na parkiralište stambene zgrade u drugom dijelu grada, gdje su ga izvukli iz vozila i čvrsto držeći za ruke doveli ga do ulaza u zgradu s ciljem da ga prisile da im otkrije gdje stanuje osoba od koje traže vraćanje novca.

Osnovano se sumnja i da je 25-godišnjak neposredno nakon opisanog događaja rekao oštećenici koja je izašla iz zgrade da mu je dužna iznos od 30.000 kuna i da mu mora vratiti novac za sedam dana te da će ju ubiti ako to ne učini, ali je oštećenica odbila dati novac i događaj prijavila policiji.

Sutkinja istrage Županijskog suda u Varaždinu usvojila je prijedlog državnog odvjetnika i odredila obojici okrivljenika istražni zatvor zbog opasnosti od utjecaja na svjedoke u istrazi i zbog opasnosti od ponavljanja kaznenih djela i počinjenja kaznenog djela kojim se prijeti”, navodi se u priopćenju.

Komentiraj