Stručni tim Ravnateljstva policije nije pronašao greške u postupanju policajaca koji su privodili 24-godišnjeg Splićanina Tonka Vilibića. Zadnje večeri Ultre trčali su za njim, uhvatili ga, a onda je mladiću pozlilo. Put do splitske bolnice nije preživio. Dovezli su ga mrtvog.

Odmah je pokrenut postupak utvrđivanja opravdanosti postupanja kao i u svim sličnim slučajevima.

Glavni ravnatelj policije Marko Srdarević potvrdio je kako nije nađeno ništa sporno.

“Policajci su postupili profesionalno. Stajali su kraj trgovine i opservirali. Primijetili su dvojicu mladića koji su se okrenuli kada su spazili policajce. Krenuli su za njima. Mladići su se tada razdvojili i dali u bijeg. Kod prvog mladića nije pronađeno ništa, a drugi je bježao i pao sa zidića na pločnik. Vezali su ga i podigli, a onda je malaksao i poplavio. Jedan policajac mu je pokušao pomoći, a drugi je zvao Hitnu pomoć”, izjavio je Srdarević.

“Policajci nisu znali zašto mladići bježe. Stvarno su pokušali pomoći. Potreseni su događajem i vrlo im je teško”, rekao je glavni ravnatelj policije.

Policija će o svemu izvijestiti Državno odvjetništvo koje može zatražiti dodatne provjere.

Obdukcija je pokazala da se Vilibić ugušio jer mu je u dušniku zapeo paketić sa 6 grama marihuane. Ogrebotine na koljenima i laktovima zadobio je tijekom pada sa zidića i vezivanja, izjavio je glavni ravnatelj policije.

Komentiraj