Mladić izmislio prometnu nesreću, prijeti mu do tri godine zatvora

Nepromišljen postupak mogao bi završiti s do tri godine zatvora za 19-godišnjaka, koji je krajem prošlog mjeseca, objavila je u srijedu policija, lažno dojavio da je došlo do prometne nesreće u kojoj je ozlijeđeno više osoba.

“Sumnjiči ga se da je 22. siječnja 2021.godine u 21,13 sati putem mobilnog telefona lažno dojavio centru 112 informaciju o prometnoj nesreći dva vozila s ozlijeđenim osobama u Kruševu, a koja iziskuje žurno postupanje hitnih službi”, navodi se u policijskom priopćenju.

Očekivano, na teren su odmah izašle policija, hitna pomoć i vatrogasci. Dolaskom na navodno mjesto nesreće, sjvatili su da se radi o lažnoj dojavi.

Nakon provedenog kriminalističkog istraživanja protiv 19-godišnjaka se nadležnom državnom odvjetništvu podnosi kaznena prijava zbog lažne uzbune, navode iz policije.

“Ovakve lažne dojave mogu ugroziti druge osobe kojima je u isto vrijeme doista potrebna pomoć tih službi, stoga apeliramo na građane da ne dojavljuju lažne obavijesti i ne upućuju lažne pozive za pomoć hitnim službama kako ne bi ugrozili druge osobe ili njihovu sigurnost. Također upozoravamo da time čine kazneno djelo „lažne uzbune“ za koje je predviđena kazna zatvora u trajanju do 3 godine”, poručuju.

Komentiraj