Mladić bez položenog vozačkog ispita bježao policiji, pretjecao, vozio u suprotnom smjeru

Zagrebačka policija u srijedu je izvijestila da je 18-godišnji vozač nakon što je napravio niz prekršaja na cesti završio u policiji na krim-obradi  zbog sumnje da je u pokušaju bijega ozbiljno ugrozio druge automobile i pješake.

Osumnjičen je 22. veljače oko 16 sati bez položenog vozačkog ispita uhvaćen u prometnom prekršaju, a po sustizanju njegovog automobila upalili su rotirajuća svjetla, kao i zvučne signale, no on je nastavio vožnju kroz Jastrebarsko, a potom i kroz Donji Desinec i Lokošin Dol pritom grubo kršeći prometne propise i ugrožavajući druge sudionike u prometu.

Naime, tijekom vožnje u više je navrata drugim sudionicima oduzeo prednost prolaska, pretjecao je kolonu vozila, vozio u suprotnom smjeru, kao i u neposrednoj blizini pješaka, čime je izazvao opasnost za život drugih sudionika u prometu.

Vožnju je nastavio u smjeru Gornje Reke gdje su ga, ispred njegove kuće, uhitili policijski službenici i doveli u policijsku postaju na kriminalističko istraživanje.

Nakon dovršenog istraživanja osumnjičeni je smješten u policijski pritvor dok je kaznena prijava dostavljena nadležnom državnom odvjetništvu.

Komentiraj

nacional banner
nacional banner