Mladić (16) u srijedu navečer nestao na moru kod Dubrovnika, pronađen je jutros

Ministarstvo mora, prometa i infrastrukture u četvrtak je izvijestilo o potrazi za nestalom osobom na moru, koja je okončana uspješno.

Kako su izvijestili, u srijedu navečer u 21:40 sati počeli su potragu za nestalim 16-godišnjakom koji je s brodicom Pasara plave boje, bez kabine dužine 5 metara, isplovila iz Gradske luke između 17:30 i 18:00 sati. Mladić se do mraka nije vratio, pa u njegovi roditelji obavijestili Lučku kapetaniju u Dubrovniku.

Danče, brod dubrovačke kapetanije Dubrovnik koji služi za traganje i spašavanje na moru, krenuo je s s traganjem od otočića Grebeni do rta Pač. Upućeno je i policijsko plovilo za prolaz vanjskom stranom Lopuda i Koločepa. Kako je tijekom noći i pred zoru počeo i pojačavao ssjeveroistočnjak, jutros je uspostavljen sektor od Cavtata do hridi Grebeni prema granici u smjeru jugozapada.

Angažirane su i dvije vatrogasne brodice, jedna policijska i brod MUP-a. Brod MUP-a tragao je uz samu granicu teritorijalnog mora, a brodice uz obalu do dvije nautičke milje od obale. Brod Danče tragao je u području između njih. Zatražen je i pojačani nadzor radarima i kamerama s tri okolne postaje te je angažirano i nekoliko fizičkih osoba sa svojim brodicama, a od Nacionalne središnjice za usklađivanje traganja i spašavanja na moru (MRCC Rijeka) zatraženo je i djelovanje sukladno situaciji ugrožene sigurnosti na moru (SARMAP).

Potraga je obustavljena nakon što je jutros u 08:40 sati zaprimljena obavijest da je nestali mladić pronađen.

Komentiraj