Mladi Škot brutalno pretučen na Bačvicama, liječe ga u bolnici

Split se u vrlo negativnom svjetlu pojavio u britanskim medijima koji opširno pišu o napadu na mladog Škota, 25-godišnjeg Lewis Thomsona koji je brutalno premlaćen oko 3 sata ujutro u petak na Bačvicama, javio je u srijedu Dalmatinski portal.

Daily Record navodi kako je Thomsona i četvoricu prijatelja divljački napala grupa od dvadesetak muškaraca na plaži. Uslijedila je potjera u kojoj se Thomson odvojio od svojih prijatelja. Napadači su ga dostigli i brutalno premlatili, izudarali, iscipelarili i ciglom udarili u lice, te u nesvijesti bacili u more, piše Daily Record.

Thomson je prebačen u KBC Split. Polomljena su mu dva rebra, ima ružne ozljede lica te kontuziju pluća. U bolnici će ostati dva do tri tjedna. Njegovi očajni roditelji su stigli u Split kako bi bili uz njega.

Thomson nije imao osiguranje za odmor u Hrvatskoj, no britanski konzulat uspio je riješiti osiguranje za plaćanje troškova liječenja. Pokrenuta je i stranica za prikupljanje pomoći kako bi se skupila sredstva za plaćanje puta i smještaja u Splitu za roditelje nastradalog Škota.

Do sada je prikupljeno preko četiri tisuće funti. Na stranici stoji: ‘Kao što možete zamisliti, ovo je svačija najgora noćna mora’, navodi Daily Record.

Policija je o događaju izvijestila prije par dana. Kako doznajemo, kriminalističko istraživanje je u tijeku i traga se za napadačima.

Komentiraj