Mlada zvijezda tenisa Coco Gauff priznala da se borila s depresijom

Mlada američka tenisačica Coco Gauff (16) priznala je kako se njen život, zbog depresije, pretvorio u noćnu moru, prije nego što je njena karijera zapravo i počela. Američki mediji Gauff su već prozvali nasljednicom Serene Williams, a sve kamere bile su uprte u nju na prošlogodišnjem Wimbledonu kada je došla do četvrtog kola. Isti je uspjeh ponovila i na ovogodišnjem Australian Openu.

Gauff je tek prošlog mjeseca napunila 16 godina, a trenutno je 52. tenisačica svijeta.

Kaže kako su njene sumnje o prihvaćanju života profesionalne tenisačice isplivale kada je prvi puta nastupila na Wimbledonu kao junior, i to samo godinu dana nakon uspjeha u seniorskoj kategoriji. “Baš prije tog Wimblkedona, osjetila sam da nemam baš puno prijatelja. U tim mračnim mislima čovjek ni ne gleda na pozitivne stvari. Nije to imalo puno veze s tenisom, već s žongliranjem svim odjednom”, napisala je za platformu ‘Behinf the Racquet’.

Dodaje da je znala da je željela igrati tenis, ali nije znala kako se prema tome postaviti. Razmišljala je i da uzme slobodnu godinu kako bi se fokusirala na život i važne stvari. “Bila sam izgubljena, zbunjena i previše sam razmišljala o tome što ja želim i što drugi žele. Puno sam razmišljala i plakala. Znam da sam iz svega izašla jača i bolja nego ikad”, nastavila je.

Objašnjava da je prihvatila sebe kakvu jest i prešla preko loših trenutaka. Kada je na terenu, priča, sada je sretna što je tamo. Kada je krenuo njen uspjeh na Grand Slamovima, pogotovo nakon što je dva piuta zaredom slavila protiv Venus Williams, mnogi su se pitali kako tako mlada djevojka može biti tako smirena i ‘hladnokrvna’. Postala je sve omiljenija, mediji su se raspisali o senzaciji i nasljednici Serene Williams.

Kako sada priča, Gauff se privatno mučila s pritiskom. Rezultati tada još nisu patili, a postala je i 49. tenisačica svijeta, najmlađa u povijsti koje je ušla u Top100. “Jedino nisam bila sretna na terenu Bilo je izazovno ići u školu i ne moći se družiti s ostalim učenicima”, kaže. Ali, kaže kako je sada prihvatila taj stil života i da uživa u tenisu.

Odnosno, uživat će kada prestane pandemija koronavirusa, a teniski se stadioni ponovno napune gledateljima i navijačima.

Komentiraj