Mkhitaryan zbog sigurnosnih razloga propušta finale Europa lige

Armenski nogometaš i zvijezda Arsenala Henrikh Mkhitaryan propustit će finalnu utakmicu Europa lige, koja se sljedećeg tjedna igra u Bakuu. Razlog nije ni ozljeda ni suspenzija, već politički razlozi, pišu svjetski mediji.

Naime, Armenija i Azerbajdžan nemaju diplomatske odnose zbog spora oko regije Nagorno-Karabah. Državljani Armenije ne smiju ući u Azerbajdžan, a oni koji uđu, uključujući i Mkhitaryana, mogu biti uhićeni.

Arsenal je preko UEFA-e pokušao dogovoriti nastup svog igrača u Bakuu, ali bez uspjeha. Nogmetaš i njegova obitelj donijeli su odluku kako neće putovati u Azerbajdžan.

“Razočarani smo što vas moramo obavijestiti da Henrih Mhitaryan neće putovati s ekipom u Azerbajdžan na finale Europa lige protiv Chelseaja. Istražili smo sve opcije i donijeli odluku da ipak neće putovati”, stoji u službenom priopćenju Arsenala.

“Prošli smo sve opcije i morali smo donijeti tešku odluku da ne putujem s momčadi na finale Europa lige. To je utakmica koja se ne igra često i moram priznati da me boli što ću ju morati propustiti”, kazao je armenski nogometaš.

Mkhitaryanu se ista stvar dogodila i 2015. godine, kada je propustio utakmicu Europa lige s dortmundskom Borussijom. Tada su igrali protiv Gabale, ali nogometaš nije otputovao u Azerbajdžan. Propustio je Mkhitaryan i Arsenaovu pobjedu nad Qarabagom prošle godine.

Komentiraj