MATEA PETROVIĆ

Mjuzikl “Pepeljuga” originalno u broadwayskoj produkciji u Hrvatsku dovode producentske kuće Emotion Production te B Glad Production, a redatelj mjuzikla je, čija je premijera 26. veljače u zagrebačkom Domu sportova, Robert Bošković.

“Raditi broadwayski mjuzikl ‘Pepeljuga’ autora Oscara Hammersteina II i Richarda Rodgersa koji su primjerice radili i ‘Moje pjesme, moje snovi’, meni je ogromna čast. Taj mjuzikl igra po svijetu već 60 godina i siguran sam da će i hrvatska produkcija biti odlična. Američkim producentima jako se sviđa kako smo to napravili”, kazao je za Nacional redatelj Robert Bošković kojemu je jedini uvjet bio taj da sam odabere glumačku ekipu koja će igrati u “Pepeljugi”. U glavnim ulogama su dvoje glazbenika – Kim Verson kao Pepeljuga i Bojan Jambrošić kao princ Christopher, zatim Mia Begović kao maćeha, Nera Stipičević kao sestra Joy i Marija Kolb kao sestra Grace, Doris Teur kao Dobra vila, Zrinka Kušević kao kraljica Constantina, Taher Sanuri kao kralj Maximilian te Romano Nikolić kao Lionel, kraljevski upravitelj.

“Pepeljuga” se, kazao je Bošković, priprema dva i pol mjeseca, a na sceni je oko 30 glumaca, mnogo plesača sa zahtjevnom koreografijom i orkestar.

Nakon premijerne izvedbe u Domu sportova, “Pepeljuga” će krenuti na dvoransku turneju po Hrvatskoj – već su potvrđena gostovanja u Osijeku, Varaždinu i Poreču, a igrat će se u još nekoliko gradova i ponovno u Zagrebu – a nakon toga i u Bosni i Hercegovini, Sloveniji, Makedoniji, Crnoj Gori, Albaniji. Kako je Bošković pojasnio, ovoj privatnoj produkciji cilj je taj da igraju predstave izvan kazališnih institucija.

“Koliko god da se isprva raditi svoje produkcije, i to posebno ovako zahtjevne, čini teže, kad ne igrate u institucijama možete igrati po svojim pravilima i svoj ste gazda. Dakle, koliko je to teško jer nemate na raspolaganju logistiku, mnoge zaposlene koje imate u kazalištu, toliko je zapravo cijelo iskustvo puno ljepše“, zaključio je Bošković i dodao da je zasad napravljen jednogodišnji plan za “Pepeljugu” koja će od 26. veljače igrati po velikim dvoranama.

Komentiraj