Mjere štednje i u Slaven Belupu

Slaven Belupo posljednji je u nizu od hrvatskih prvoligaša koji je potvrdio da je s igračima, trenerima i zaposlenicima dogovorio smanjenje primanja kako bi što lakše prebrodio negativne ekonomske posljedice koje je prouzročila pandemija koronavirusa.

U priopćenju kluba se navodi: “Nogometni klub Slaven Belupo ovim putem želi obavijestiti javnost kako su igrači, treneri i zaposlenici jednoglasno prihvatili odluku Uprave kluba o nužnom smanjenu plaća zbog situacije uzrokovane pandemijom virusa COVID-19. Novonastala situacija i kriza u Hrvatskoj prouzrokovana pandemijom utjecala je na mnoge, pa tako i na naš klub. Poduzete mjere bile su nužne kako bi se osigurala financijska stabilnost i održivost kluba, kao i da bi se zadržala radna mjesta u klubu. Veseli činjenica da smo do dogovora stigli izrazito brzo što pokazuje zajedništvo i odličnu atmosferu u klubu, ali i svjesnost situacije. Hvala svim igračima, trenerima i zaposlenicima u klubu na pokazanoj odgovornosti i razumijevanju! Idemo Slaven!”

Konkretne podatke Farmaceuti nisu iznijeli pa je javnost ostala uskraćena za podatke o kolikom se točno smanjenju primanja radi te za koje razdoblje se odnosi. Prethodno su javno mjere štednje potvrdili i Osijek, Rijeka, Hajduk, Dinamo i Istra 1961.

Komentiraj