Mizogonisti i rasisti su je napali zbog uloge u James Bond filmu, evo njenog odgovora

Britanska glumica Lashana Lynch već je zapažena ove godine ulogom u filmu „Kapetanica Marvel“ a biti će još zapaženija kada se počne prikazivati film „Za smrt nema vremena“, posljednji iz James Bond franšize. Lashana Lynch u tom filmu glumi Nomi, MI6 agenticu, koja je zapravo ženska verzija agenta 007. Nomi je postala agentica 007 nakon što se James Bond umirovio nakon događaja u filmu „Spectre“. No, nakon što je sredinom 2019. godine objavljeno da je dobila tu ulogu, našla se na udaru internetskih mizogonističkih i rasističkih trolova koji su smatrali kako samo bijeli muškarac može glumiti agenta 007. Uslijed toga, ona je na neko vrijeme ugasila svoje profile na društvenim mrežama.

U velikom intervjuu objavljenom u LA Timesu Lashana Lynch upitana je za te događaje na što je odgovorila „Nemam što za reći tim trolovima osim da me nije briga što misle. Imaju pravo živjeti sa svojom istinom kao što ja imam pravo živjeti sa svojom“.  Ona je tek peta tamnoputa glumica koja je dobila glavnu žensku ulogu u 25 filmova James Bond franšize, prije nje to su ostvarile Gloria Hendry, Grace Jones, Halle Berry i Naomie Harris.

„One su bile fantastične. Kada je Halle Berry bila u filmu, kada je Naomie Harris, koja mi je sada prijateljica pa je cijenim još više, bila u tom filmu, shvatila sam da se mogu povezati s tom engleskom franšizom i povezati je sa svojim životom. Ne moram biti ratnica ili znati koristiti oružje da bi se povezala s tim ženama. One su članovi moje filmske obitelji“, izjavila je Lashana Lynch dodajući kako će njen izbor za ovu ulogu inspirirati mnoge mlade tamnopute djevojke.

Film „Za smrt nema vremena“ počinje se prikazivati u hrvatskim kinima 30. rujna.

Komentiraj