Bruno Zlomislić

Miva galerija vina organizirala promociju poznatih talijanskih pjenušaca Villa Sandi

Miva galerija vina i Luckia Casino Zagreb organizirali su promociju poznatih talijanskih pjenušaca Villa Sandi.

U ugodnom ambijentu Casina sve tajne o pjenušcima prisutnima je otkrila gospođa Consuelo Donetto, predstavnica Villa Sandi, koja je doputovala iz Italije te zanimljivom prezentacijom i pričom oduševila sve uzvanike.

Degustiralo se u nekoliko slijedova: Villa Sandi Prosecco Millesimato, zatim Villa Sandi Prosecco Valdobbiadene Superiore, Extra dry, naglašenije slatkoće, izražene mineralnosti, svježine, lagano i pitko, a upravo je Prosecco Valdobbiadene Superiore DOCG koji dolazi u tri klasične verzije, brut, extra dry i dry, najvažniji tj. najprodavaniji proizvod ove vinarije.

Uz ukusne zalogaje prisutni su kušali i Villa Sandi Cuvee Oris, pjenušava verzija slatkastih vina, poput muškata, međutim bitno diskretnijih aroma. Zatim je na red došla i Villa Sandi Prosecco Millesimato Il Fresco, svježi, voćni i izrazito osvježavajući prosecco. Za kraj ove pjenušave večeri predstavljen je Villa Sandi Prosecco Rose Il Fresco, lagane svjetlo ružićaste boje, voćnih i cvjetnih aroma, jabuke i sitnog planinskog cvijeća. Suho, osvježavajuće i predivno.

Villa Sandi godišnje proizvede više od 3.5 milijuna boca, izvozi u 90 zemalja svijeta. Trenutno najpopularnija regija za pjenušce na svijetu, koja obuhvaća sjeveroistočnu talijansku regiju Veneto i Friuli Venezia Giulia s više od 20 000 hektara vinograda, poznata je po vinima postojane kvalitete.

Komentiraj