MISTERIOZNA SMRT U BEOGRADU Pronađeno tijelo njemačkog obavještajca

Iako je tijelo nađeno još početkom srpnja, beogradska policija je tek prije nekoliko dana pronašla dokumente i fotografije  o praćenju ruskih podmornica, izvještaje o terorističkim napadima unazad posljednjih petnaest godina. Uz ostalo policija je otkrila i po,icijsku značku Savezne Republike Njemačke koja glasi na izvjesnog Thomasa Lederstatera.

 

  • U garsonijeri je pronađeno je nekoliko prijenosnih računala, tableta, 15-ak bankovnih kartica i više njemačkih i srpskih putovnica s različitim imenima, kao i 100 SIM kartica.

 

Policija je njemačkom veleposlanstvu poslala zahtijev za razjašnjenjem te izvještaj o broju putovnice i datumu rođenja, izvještava Blic.

Tijelo su pronašli susjedi i vlasnici stana zabrinuti što ga nisu vidjeli nekoliko dana. Iz garsonjere u kojoj je živio od početka svibnja počeo se širiti neugodan miris, što je dodatno pojačalo njihove sumnje.

Pod pretpostavkom  da je umro prirodnom smrću, policija je odnijela tijelo na obdukciju i zapečatila stan u kojeg nitko nije ulazio dok vlasnici nisu zatražili da se stan otpečati. Tek naknadnim pregledom su pronađeni materijali o neobičnim aktivnostima pokojnika.

Susjedi ga pamte kao neobičnog čovjeka koji se doimao psihički bolesnim.

Srpski ministar unutarnjih poslova izjavio je danas da će objaviti informacije o preminulom njemačkom državljaninu ukoliko to bude “u interesu Republike Srbije”.

Komentiraj