Direkcija Miss Universe Hrvatske

MISS UNIVERSE Mia Pojatina putuje na Tajland s nacionalnim kostimom ‘Zlatna dolina’

Mia Pojatina, aktualna Miss Universe Hrvatske, putuje na Tajland na svjetski izbor Miss Universe 2018, koji će se održati u Bangkoku 17. prosinca uz izravan prijenos na FOX televiziji.

Kako bi joj ovaj dugačak put protekao što lakše, M. Pojatina će već ove srijede otputovati u Beč, odakle će izravnim letom Thai Airways u četvrtak popodne otputovati u Bankok. Naša missica je u kofere već spakirala večernje i cocktail haljine Sherri Hill, Baldinini cipele i torbice te ljetne haljine i modne dodatke. Jedno od brojnih događanja na svjetskom izboru biti će humanitarna aukcija nacionalnih poklona, gdje će Miss Universe Hrvatske donirati tradicionalne konavoske naušnice “Verižice“ izrađene u Zlatarni Dodić.

Posebnu pozornost svakako privlači i nacionalni kostim ‘Zlatna dolina’ kojeg je dizajnirala dizajner-kostimograf Ljiljana Šoch iz Nove Gradiške, koji je dio programa parade nacionalnih kostima. Kostim je inspiriran bogatim dijelom Slavonijom, u njegovoj izradi radio je tim od pet žena, puna tri mjeseca. Gornji dio kostima sadrži elmente tradicionalne slavonske nošnje, ručno rađeno tkano platno i čipka. Na pojasu i korzetu je zlatnim koncem izrađen hrvatski pleter, dio hrvatske baštine. Ogrlica i dio kostima prekriven je sa 2000 ručno ušivenih dukata. Dukati su u prošlosti svjedočili o bogatstvu obitelji.

Na ovogodošnjem izboru Miss Universe sudjeluje preko devedeset ljepotica iz cijelog svijeta, a jednoj od njih će u glamuroznom finalu aktualna Miss Universe, Demi-Leigh Nel-Peters (22) iz Južnoafričke Republike, predati krunu Miss Universe. No, put do tog trenutka nije nimalo lagan, nakon preliminarnog natjecanja koje uključuje natjecanje u kupaćim kostimima, večernjim haljinama te razgovor sa članovima žirija, biti će odabrane po četiri predstavnice iz Europe, četiri iz Afrike/Azije, četiri sa američkog kontinenta i još četiri najuspješnije neovisno o kontinentu s kojeg dolaze.

Istaknimo kako će u programu Miss Universe nastupati trostruki dobitnik nagrade Grammy, glazbenik NE-YO.

Komentiraj