HINA/ Dario GRZELJ

“Mislim da nema potrebe za privatizacijom HEP-a”

Ministar državne imovine Goran Marić u nedjelju je gotovao u Dnevniku Nove TV, gdje je poručio kak smatra da nema potrebe za privatizacijom HEP-a.

Na pitanje hoće li država ići u privatizaciju HEP-a, Marić je odgovorio: “HEP nije u mom resoru, nisam u Skupštini HEP-a, niti u Nadzornom odboru, tako da ne znam. Osobno mislim da nema potrebe za tim. S tim da ako HEP ima potrebu za tim i ima neke investicijske projekte za koje nema sredstava, onda dokapitalizacija za točno određeni projekt, do 25 posto, bi svakako bila dobra. Ali sama prodaja, bez ikakvog projekta, mislim da nije dobro”, kazao je.

Marić je reka i da je Petrkemija po svim aspektima, političkim, stručnim, ekonomskim, pa i logičnim takav poslovni sustav koji zahtjeva revitalizaciju, financijsku dokapitalizaciju i poslovno restrukturiranje. “Dokapitalizacija će uspjeti, s tim da bi ona bila realnija kada bi jedan dio dugova koje Petrokemija ima, a koji su u ukupnom iznosu negdje oko 800 milijuna kuna, država preuzela na sebe”, rekao je ministar državne imovine.

Na pitanje koliko bi, po njegovom mišljenju, država trebala uzeti na sebe tog duga, odgovorio je: “Ako bi to bila cijena opstanka i razvoja Petrokemije i ako je to put privatizaciji do konačnog rješenja, ona smatram da do polovice tog duga vrijedi platiti cijenu za opstanak takvog proizvodnog sustava”.

Komentiraj