Mislav Oršić produžio ugovor s Dinamom

Nakon što je Dinamo proteklog tjedna odbio ponudu engleskog premijerligaša Burnleyja za Mislava Oršića danas je sa svojim ponajboljim igračem produžio ugovor do 2026. godine.

“Današnji dan poseban je trenutak za mene. To je potvrda svega što sam pružio klubu u protekle tri i pol godine. Kroz nekoliko posljednjih dana osjetio sam nešto što ni u najljepšim snovima nisam mogao očekivati, takvu želju ljudi u klubu kao i navijača da ostanem u Dinamu, u klubu za koji navijam od svog rođenja. Od srca im svima zahvaljujem na tome. Isto tako, moram se osvrnuti na ponudu Burnleyja. Ne mogu sakriti niti želim demantirati moju želju za prelaskom u engleski klub. Premier liga je vrh ligaškog nadmetanja u svijetu. Bio sam spreman dati sve od sebe da pokušam pomoći Burnleyju da i sljedeće godine igra Premier ligu. Tko god je igrao nogomet ili je aktivan navijač i pratitelj nogometa razumije o čemu pričam. Ipak sportski razlog i stavljanje šlaga na tortu moje karijere željom kluba da ostanem i donesenom odlukom razumio sam i shvatio poruku meni, a i navijačima našeg kluba. Idemo po naslov! Dat ću sve od sebe do zadnje sekunde boravka u klubu, kao što sam davao do sada. Nogomet i moja karijera su apsolutni primjer da je u nogometu sve moguće, snovi se ispunjavaju ako daješ sve od sebe, bez obzira na prepreke. Nema predaje!”, rekao je Oršić po potpisu novog ugovora za službene stranice Plavih.

U proteklom periodu 29-godišnji ofenzivac je za klub iz Maksimira upisao 170 službenih nastupa u kojima je zabio 68 golova. Pri tome je osvojio tri naslova prvaka države te po jedan kup i superkup, a u četiri navrata je igrao grupnu fazu europskih natjecanja. S 21 postignutim pogotkom postao je najbolji strijelac Dinama u europskom nastupima.

Komentiraj