Mislav Herman: “Ako bude potrebe sazvat ću još jednu sjednicu Gradske skupštine”

Predsjednik zagrebačke Gradske skupštine Mislav Herman (HDZ) izjavio je u srijedu kako je ova 40. sjednica moguće i posljednja u ovom sazivu, ali ako bude potrebe sazvat će još jednu sjednicu u travnju.

Za sada potrebe nema potrebe za još jednom sjednicom, ali vidjet ćemo što će nam još ovih par dana donijeti, rekao je Herman te se u izjavi novinarima osvrnuo na saziv ove Gradske skupštine.

Podsjetio je kako je on bio treći predsjednik Skupštine u nizu. “Postao sam predsjednik, mogli bismo reći u zadnjoj četvrtini. Prvi je bio gospodin Andrija Mikulić, nakon toga je bio gospodin Drago Prgomet i na kraju sam za predsjedavajućeg došao ja”, kazao je Herman.

Ocijenio je da će se taj saziv zagrebačke Gradske skupštine zapamtiti kao “saziv prepun različitih izazova”.

“Saziv kojeg je obilježila pandemija koronavirusa, saziv koji je obilježio razoran potres u Zagrebu i na Banovini, saziv u kojem su telekonferencijske sjednice postale stvar normalosti, saziv u kojem su hibridne sjednice također postale nešto što radimo svakodnevno”, kaže Herman.

Herman navodi da je u kratko vrijeme dok je bio na čelu Gradske skupštine nastojao biti uključiv i ocjenjuje da je postigao vrlo dobar dijalog i s opozicijskim zastupnicima.

“Kada sam smatrao da su njihove točke od iznimnoga značaja za bolji i kvalitetniji život građana Zagreba, stavljali smo ih visoko na dnevni red”, istaknuo je.

“Uključivost, konstruktivnost – to je sam rekao u svom nastupnom govoru da će mi biti važno, smatram da sam u tome i uspio”,  rekao je Herman.

Komentiraj