Mišel Jakšić o Zoranu Mamiću: “Zna se kome su ovi bjegunci dolazili na zabave i rođendane…”

Predsjednik saborskog Odbora za pravosuđe Mišel Jakšić (SDP) ustvrdio je kako je HDZ najodgovorniji za mogućnost da se dogodi nešto poput bijega Zorana Mamića u BiH, odakle sada traži da i zatvorsku kaznu izdržava u toj zemlji.

“Zna se s kim su ovi bjegunci dolazili na zabave, s kime su slavili rođendane, kome su plaćali oglase u novinama i u konačnici kako su dobivali informacije nakon nekih tuluma i bježali preko granice”, kazao je Jakšić za dnevnik.hr.

Nada se da je vrijeme za napraviti reformu pravosuđa. ”U šali sam rekao da ako ne možemo pokrenuti promjene u pravosuđu bi bilo najbolje da svi skupa idemo doma i ne bavimo se ovime jer smo pali na ispitu”, kaže.

Dodaje da se urušava povjerenje u pravosuđe i institucije. Priznaje da su za stanje u pravosuđu dijelom jednako krive i vlada SDP-a i HDZ-.

”Ali kada razvučemo koliko je tko na vlasti, jasno je da je puno veća krivica na HDZ-u nego na SDP-u. Zna se s kime su ovi bjegunci dolazili na zabave, s kime su slavili rođendane, kome su plaćali oglase u novinama i u konačnici kako su dobivali informacije nakon nekih tuluma i bježali preko granice”, kaže.

Jakšić se nada da će se uskoro, kao prijedlog Odbora za pravosuđe, oformiti skupina političara i struke kako bi se pokrenule izmjene Kaznenog zakona.

”Mislim da je građanima ove zemlje, pa i potencijalnim investitorima, dosta gledanja toga korupcija u Hrvatskoj prolazi apsolutno nekažnjeno, a ako imaš i dobru člansku iskaznicu, zna se i koju, možeš prije presude, pa i nakon, otići preko granice i da više nitko nikada ne može doći do tebe”, rekao je Jakšić.

Otkrio je da će on osobno predložiti katalog kaznenih djela za koje će biti jasno da izriču mjere opreza. Sjednica Odbora trebala bi se održati u idućih 10 do 15 dana.

Komentiraj