Predsjednik Kluba zastupnika Mosta Miroslav Šimić jutros je u emisiji ‘Novi dan’ N1 televizije rekao kako Ivica Todorić, nakon restrukturiranja, više neće biti vlasnik Agrokora.

“Zadnje dane su Todorić i njegova obitelj postali lopta za napucavanje raznih političara čiji su donedavno bili miljenici. Most tu pokazuje dosljednost. S obitelji Todorić se ne bavimo, važan nam je Agrokor. Ne Todorić jer kad prođe restrukturiranje on vlasništvo neće imati, nego zbog radnika”, rekao je Šimić.

Naglašava kako bi Most volio da se hrvatske tvrtke pojave kao kupci kompanija Agrokora. “Mi moramo promatrati poziciju u Agrokoru kroz dva paralelna procesa – stabilizacija kompanije i istraživanje i utvrđivanje potencijalne odgovornosti. Oba su jednako važne i nitko se u Vladi neće zauzeti da takve istragu prestane. Slažem se da se represivni aparat ne treba koristiti u svrhu nekakve kampanje. Mostu sigurno neće nikad pasti na pamet tako nešto”, kaže.

Šimić kaže kako Most, ali i svaki hrvatski građanin, intzistira na tome da se sazna puna istina o stanju u Agrokoru. “Doveli smo cijelu državu u potencijalnu opasnost zbog očito nekontrolirane situacije u jednoj kompaniji i tu treba tražiti odgovornost onih koji su do toga doveli. Niti Most kao parlamentarna stranka ne treba ulaziti u meritum stvari, nego prepustiti institucije neka utvrde sve činjenice, naše je samo da pošaljemo jednu političku poruku”, rekao je Šimić.

Guverner HNB-a Boris Vujčić rekao je kako su svi još od 2012. godine znali što se događa u Agrokoru, a Šimić kaže da je HNB onda morao jače reagirati. “Kolege iz HNB-a često se naknadno prave pametnima. U pravilu nam drže prodike kada do neke situacije već dođe, očekujem veću njihovu proaktivnost i smatram da snose veliku odgovornost oko Agrokora, ali i stanja u hrvatskom gospodarstvu. Sjećam se kad je pretprošla Vlada rješavala problem kredita švicarcima, HNB je rekao da će se srušiti cijeli sustav i vidi se da su potpuno promašili”, izjavio je.

Komentiraj