Patrik Macek/PIXSELL

MIROSLAV ŠIMIĆ “Oni koji su bili na tajnom sastanku nisu više u Mostu”

Predsjednik saborskog Kluba zastupnika Mosta Miroslav Šimić jutros je u emisiji ‘Novi dan’ N1 televizije rekao kako most sudjelue u radu tima koji se bavi artbitražom te vjeruje kako će uspjeti osporiti arbiražnu odluku.

“Nisam upoznat s detaljima oko arbitražnog postupka, ali znam da smo imali neodaziv dijela svjedoka s hrvatske strane i nerazriješen način glasovanja hrvatskog predstavnika u postupku arbitraže”, kaže Šimić dodajući kako bi trebalo objaviti sve dokumente.

Ponovio je kako Most smatra da treba doći do preuzimanja Ine, a o modelima razgovaraju s partnerima. “Model s HEP-om nam nije sasvim neprihvatljiv. Siguran sam da će Savjet analizirati sve modele, pa i oni koji smo mi predložili, i da će se odlučiti za oni koji je za državu najbolji”, dodaje.

U subotu se održava konvencija Mosta, a Šimić naglašava kako ne zna hoće li se, osim Bože Petrova, još neko kandidirati za čelnu funkciju. Ističe kako Most nema ništa protiv suradnje s drugim strankama, pa tako i SDP-om. “Drago nam je da imamo jednu normalnu komunikaciju na koju Bernardić poziva”, rekao je Šimić.

Upitan je i o jučerašnjem svjedočenju bivšeg premijera Zorana Milanovića o tajnim sastancima SDP-a sa članovima Mosta. “Neću o tome razgovarati, to je prošlo vrijeme. To što je on izrekao potvrđuje da smo bili u pravu kada smo odlučili da nećemo ići u suradnju sa SDP-om. Jasno je iz njegovog jučerašnjeg nastupa da smo dobro odlučili”, kaže Šimić dodajući kako vjeruje da osobe koje su bile na sastanku s Milanovićem više nisu u Mostu niti među saborskim zastupnicima Mosta.

Komentiraj