MIROSLAV ŠIMIĆ (MOST) “Pauletić je kozmopolit, a ne ograničeni šovinist”

Petar Glebov/PIXSELL

Mostov saborski zastupnik Miroslav Šimić izjavio je u petak da će se o imenovanju novog ministra branitelja odlučivati idućeg tjedna, “kada budu poznata imena svih kandidata”.

“Što se tiče gospodina Brkića i njegove kandidature za ministra branitelja od strane HDZ-a, možemo reći da je u ovom tjednu prioritet i Mosta i hrvatske Vlade bilo sastavljanje proračuna za 2016., a o ministru branitelja odlučivat ćemo sljedeći tjedan”, kazao je Šimić novinarima u Saboru.

Dodao je kako je način na koji se biraju dužnnosnici već poznat. “Svima je poznato kako to ide, bira se između nekoliko kandidata. Kada budemo znali koji su sve kandidati u pitanju, Most će imati svoje mišljenje o svakome od njih, a odluku na kraju donosi predsjednik Vlade”, naglasio je.

Strenja Linić o SOA-i nije mogla glasovati drugačije

Obrazlažući glasovanje Mostove zastupnice Ines Strenja Linić, čiji je suzdržani glas na Odboru za unutarnju politiku i nacionalnu sigurnost bio presudan da izvješće o radu SOA-e u 2015. ne dobije pozitivnu ocjenu, Šimić je kazao kako zastupnica nije mogla glasovati drugačije.

“Mogu samo reći da, nakon onoga što smo mogli čuti na samom Odboru, naša članica nije mogla glasovati drugačije nego suzdržano, s obzirom da nije dobila konkretne i opširne odgovore na svoje pitanje i nije se mogla drugačije ponijeti”, kazao je Šimić, koji nije mogao govoriti o sadržaju postavljenog pitanja, jer je postavljeno na za javnost zatvorenoj sjednici, na kojoj se raspravljalo o klasificiranom dokumentu.

“Pauletića se ne može ookarakterizirati kao šovinista”

Upitan na temelju kojih je karakteristika za zamjenika ministra turizma Most predložio Roberta Pauletića, kojemu mediji zamjeraju šovinističke i ksenofobne novinarske tekstove, Šimić je uzvratio kako Most u njegovu imenovanju ne vidi nikakvu grešku.

“Možemo reći da je on inače poznat široj hrvatskoj javnosti, radi se o kozmopolitu, čovjeku koji je prošao gotovo cijeli svijet, susretao se s različitim narodima i sigurno ga se ne može okarakterizirati kao ograničenog šovinista”, smatra Šimić.

Pojašnjava kako se Pauletić kao novinar i pisac često služi humorom te kako se “na specifičan način nastoji nasmijati lošim ljudskim karakteristikama”. “Mi smatramo da je on jedan inteligentan čovjek, koji će dati jedan dobar doprinos razvoju turizma kao zamjenik, a bilo bi nam drago da se priča i o njegovim drugim karakteristikama. Kao što je mnogima poznato, on je nekoliko puta pobijedio u ‘Kviskoteci’, a ako se ne varam, posljednji put je donirao milijun kuna u humanitarne svrhe, mislim da je donacija otišla u dječje domove. Sigurno nije vodio računa kojoj djeci će to ići, tako da uopće ne sumnjamo u naš odabir”, rekao je Šimić.

Nakon što je dao izjavu, Mostov zastupnik odbio je odgovoriti na dodatna pitanja novinara.

Komentiraj