Predsjednik Kluba zastupnika Mosta Miroslav Šimić, gostujući u Direktu na RTL-u, rekao je kako Karamarko više ne uživa njihovu potporu i da nikakav stav Povjerenstva za sukob interesa to ne može promijeniti.

“Što se tiče samog Povjerenstva, ono raspravlja o drugačijoj vrsti odgovornosti. Ono na što se Most poziva je politička odgovornost oko koje odlučujemo svi mi. Svi ministri i oba potpredsjednika su morala imati potporu vladajućih, a ovdje se radi o tome da gospodin Karamarko zbog MOL-a više nema našu političku potporu. I tu nije presudan stav Povjerenstva, on može biti važan za neke druge stvari. Bilo bi nam drago da brzo donesu odluku, ali to ne može utjecati na nas”, rekao je Šimić.

On tvrdi da se već danima pokušava proturiti pogrešna teza u javnosti o tome kako se radi o sukobu dvije osobe, Petrova i Karamarka.

“Ovdje se ne radi o osobnom odnosu. Cijenimo pokušaje predsjednika Vlade da pokuša umiriti situaciju jer je važna stabilnost Vlade. Vlada, ministri i premijer imaju našu punu potporu, ali je nema prvi potpredsjednik Vlade”, kaže Šimić koji dodaje da se ne radi ni o sukobu HDZ- i Mosta.

Šimić smatra da će, ukoliko Karamarko dobije podršku zastupnika u Saboru, to značiti da postoji nova parlamentarna većina.

“To će biti volja parlamentarne većine i vjerojatno nove parlamentarne većine. Odluku će donijeti Nacionalno vijeće Mosta i ne mogu prejudicirati odluku, ali mogu pretpostaviti u kojem smjeru će to ići”, kaže Šimić.

Komentiraj