MIRO KOVAČ O INCIDENTU U ST. ETIENNEU “To je šačica prljavih aktivista”

Patrik Macek/PIXSELL

Tehnički ministar vanjskih i europskih poslova Miro Kovač u subotu se obratio javnosti, komentirajući jučerašnje nerede huligana na utakmici protiv Češke u St. Etienneu u drugom kolu Europskog prvenstva u Francuskoj.

Kovač je najavio kako će se čuti s francuskom policijom i kako neće dopustiti šačici ‘prljavih aktivista’ da prave hrvatske navijače drže kao taoce. “U kontaktu smo s francuskom policijom da se spriječi bilo kakvi izgredi na utakmici u Bordeauxu”, rekao je Kovač u subotu.

To je nedopustivo. Aktivisti očito imaju posebne ciljeve narušavanja ugleda Hrvatske u svijetu, njih se treba spriječiti da to čine nauštrb svih nas”, kazao je Kovač, dodavši da su se Hrvati u Francusku otišli zabaviti i potrošiti svoj teško zarađen novac, prenosi N1.

“Pretpostavljam da će Orepić dati informacije o identitetu počinitelja. Očekujemo od francuskih vlasti da budu efikasne i spriječe plan aktivizma”, kazao je Kovač.

 

Na novinarko pitanje je li predsjedničina kvalifikacija ‘orjuna’ neprimjerena riječ kada se opisuju huligani, Kovač nije želio odgovarati. “To ćete morati upitati nju”, kazao je.

O raspuštanju Sabora, Kovač je rekao da će predsjednik Reiner to uvrstiti na dnevni red te da će o tome glasovati zastupnici u Saboru. “Ako se ne presloži Vlada do 15. srpnja, hoće li Sabor biti raspušten odlukom zastupnika, ili će se morati raspustiti 17. ili 18. ako se ne presloži većina, prema tome – svejedno je”, dodao je naglasivši da i dalje rade svaki dan.

Zaključio je kako svatko ima pravo kandidirati se za premijera.

Komentiraj