Zeljko Lukunic/PIXSELL

MIRO KOVAČ: HDZ je pobjednik ovih izbora, uspostavljen kontakt s MOST-om

Međunarodni tanik HDZ-a Miro Kovač u ponedjeljak je govorio na izvanrednoj konferenciji stranke na kojoj je zahvalio svim biračima u Hrvatskoj i inozemstvu koji su glasali za Domoljubnu koaliciju na jučerašnjim parlamentarnim izborima. Kovač je još jednom ponovio kako je HDZ pobjednik ovih izbora te da je zajedno s koalicijom osvojio najveći broj saborskih mandata.

“Kao što smo već nekoliko puta istaknuli, dvije trećine građana u Hrvatskoj naglasilo je kako žele temeljite promjene u Hrvatskoj”, rekao je Kovač. Dodao je kako će otvoriti razgovore sa strankama koje su također izabrane u Sabot kako bi mogli sastaviti Vladu. “Sad nije vrijeme za pregovore, razgovore, špekulacije o funkcijama, vrijeme je za razgovore o programima”, objasnio je Kovač.

“Uvjeren sam da ćemo nakon razgovora imati jedan jedinstveni program koji će omogućiti da se Hrvatska izvuče iz teške gospodarske situacije i program baziran na filozofiji zajedništva i konsezusa”, istaknuo je.

 

  • Na komentar novinara NoveTV kako se na licu predsjednika HDZ-a Tomislava Karamarka jutros nije mogao ‘pronaći’ izraz zadovoljstva, Kovač je rekao kako su u Hrvatskoj ‘trenutno teška vremena i nije vrijeme za slavlje’.

 

Nije želio komentirati medijske napise kako će se IDS i sedam zastupnika nacionalnih manjima prikloniti SDP-u. “Mi se sada bavimo svojim kontaktima i razgovorima koje ćemo mi voditi s drugim kolegama iz drugih stranaka”, objasnio je.

Kovač je otkrio i kako su uspostavili kontakt s MOST-om. “I kao što mi u svojoj koaliciji cijelo vrijeme govorimo o zajedništvu to govori i gospodin Petrov. Očekujemo i konsenzus i pristup zajedništva kod kolega u MOST-u tako da ćemo se naći u pregovorima”, rekao je Kovač.

Uvjeren je kako će Domoljubna koalicija kao relativan pobjednik izbora vrlo brzo iza sebe imati većinu zastupnika i opravdatio status mandatara. Prokomentirao je i Dragu Prgometa, bivšeg člana HDZ-a, koji je sada jedna od ključnih figura ‘hita’ parlamentarnih izbora MOST-a. “Gospodin Prgomet je bio zamjenik predsjednika HDZ-a, sad je u MOST-u, mi ga poznajemo on poznaje nas, to je čak i prednost”, objašnjava Kovač.

Komentiraj