Most nezavisnih lista u četvrtak je održao konferenciju za novinare na kojoj su objavili kako neće podržati izvješće Hrvatskoj olimpijskog odbora u Saboru zbog sprečavanja adekvatne raspodjele prijeko potrebnih sredstava sportašima, trenerima i sportskim kolektivima te ulaganja u krive projekte.

Na početku konferencije saborski zastupnik Mosta Miro Bulj pozvao je izvršnog predsjednika Hrvatskog nogometnog saveza Damira Vrbanovića da da ostavku. Naime, u utorak je na Županijskom sudu u Osijeku potvrđena optužnica u kojoj se Damira Vrbanovića zajedno s braćom Mamić teško tereti da su nogometni klub Dinamo oštetili za gotovo 116 milijuna kuna, a državni proračun za 12 milijuna kuna.

Iz Mosta poručuju kako bi primarni cilj državnih potpora sportu trebao biti kanalizacija sredstava direktno sportašima različitih profila. Nažalost, danas se događa da se taj novac koristi za druge svrha, poput Sportske televizije i slične projekte dvojbene koristi za sport, navode iz Mosta.

Miro Bulj i Marko Sladoljev naglasili su kako hrvatski sportaši imaju bezuvjetnu podršku u Mostu nezavisnih lista i da će se nastaviti zalagati za provedbu aktualnog Zakona i odgovarajuću državnu potporu vrhunskim sportašima.

Komentiraj