Miro Bulj o mjerama: “Možda smetam ja, da nisam ja korona koja im smeta – vjerojatno”

Sinjski gradonačelnik Miro Bulj u nedjelju je ponovno kritizirao odluku Nacionalnog Stožera civilne zaštite o ograničavanju broja posjetitelja na ovogodišnjoj Sinjskoj alci i ograničavanju rada ugostiteljskih objekta nakon pola noći u vrijeme alkarskih svečanosti.

“Sramotno je ponašanje i uzurpacija od strane tog Stožera koji je političko tijelo i donosi političke odluke. Takvim ponašanjem Sinju je ukradena Bara, Čoja i Alka, a namjeravaju nam ukrasti i veliku Gospu kad treba ići procesija”, rekao je Bulj novinarima.

Dodao je da, unatoč odluci Nacionalnog stožer o ograničenom okupljanju u Sinju u vrijeme alkarskih svečanosti sinoć, u noći sa subote na nedjelju, trg u Sinju bio je cijelu noć pun ljudi kao nikad prije. “Ako me treba kazneno progoniti ja sam na to spreman, za zaštitu svojih građana”, poručio je Bulj.

Komentirajući nedavnu svečanost spajanja Pelješkog mosta, Bulj je rekao da je na Pelješkom mostu ‘korona krepala’, a u Sinju oživjela. “Kad Thompson svira u Sinju onda je to žarište korone a u drugim krajevima nije. Možda smetam ja, da nisam ja korona koja im smeta – vjerojatno”, dodao je.

 

Komentiraj