Miranda Cikotic/PIXSELL

MIRO BULJ: ‘Jutros sam prijavio Pusić. Ima tih primjera još, to je pošast u javnim ustanovama’

Miro Bulj iz MOST-a jutros je prijavio Vesnu Pusić USKOK-u. Bulj je, kako piše Index, bivšu šeficu diplomacije prijavio zbog afere u kojoj se sumnja na protuzakonitu isplatu od 300.000 kuna tajnici u Ministarstvu vanjskih i europskih poslova.

Podsjetimo kako je Državna revizija utvrdila nepravilnosti u Ministarstvu vanjskih i europskih poslova vezano uz isplate prema ugovoru o djelu za vrijeme mandata Vesne Pusić. Od 2013. godine do kraja prošle godine administrativnoj tajnici zaposlenoj u Ministarstvu isplaćeno je skoro 300.000 kuna bruto preko ugovora o djelu za poslove koje je trebala obavljati u sklopu redovitog rada.

‘Dosta je bilo, dolazim iz kraja gdje ljudi teško žive, a ona djelatnici kroz nezakoniti ugovor za isti posao isplaćuje dodatni prihod. To je eklatantno kršenje zakona, pogoduje se prijateljima, tome se mora stati na kraj! Svi moraju imati isto pravo na rad, a ne da netko ima dva primanja u državnoj upravi za isti posao. Ja kad gledam okolo sebe, vidim ljude kako sele, mladi odlaze, a svi mi debelo plaćamo administraciju’, kazao je Bulj za Index i tako pojasnio što ga je potaknulo na taj potez.

‘Državna revizija je u više navrata uočila brojne nepravilnosti, od javne nabave i svega pa dalje, a ništa se poslije toga ne poduzima, ni USKOK ni DORH ne reagiraju. Cure nam pare kroz prste, uništeno je selo, još samo stranački uhljebi mogu egzistirati, a to nije dobro. Ne smije se igrati s novcem građana. Da se nešto takvo dogodi u MVEP-u, pa to je katastrofa’, dodao je Bulj te nastavio: ‘U Saboru sam na brojne nepravilnosti ukazao… Očito jedino mogu dobro proći uhljebi, zato naša mladost mora bježati – zbog neravnopravne konkurencije. To je ključno – jednakost, pravo na rad. Jutros sam prijavio Pusić. Nije ona sama u tome, ima tih primjera još, to je pošast u javnim ustanovama, tvrtkama’.

Naglasio je kako se ministri tako ne bi sjeli ponašati, posebno oni s tolikim iskustvom kao Vesna Pusić, piše Index.

‘Stvorili su takvim ponašanjem kaste podobnika i slugu, koje građani debelo plaćaju”, kazao je Bulj.

Komentiraj