Mirko Marić potpisuje za novog talijanskog drugoligaša AC Monzu

Napadač Osijek Mirko Marić otputovao je danas privatnim avionom iz Zagreba u Italiju kako bi finalizirao prelazak u AC Monzu. Radi se o ambicioznom klubu koji je ove sezone nakon 19 godina ostvario promociju u Serie B, a u vlasništvu je bivšeg talijanskog premijera i vlasnika AC Milana Silvija Berlusconija. Na čelu kluba je njegov mlađi brat Paolo kojem asistira Adriano Galliani dok je trener Cristian Brocchi.

Prema različitim izvorima odšteta za Bijelo-plave kreće se u rasponu od 4,5 milijuna eura s bonusima (Gianluca Di Marzio) do 6,5 milijuna eura te 20% od idućeg transfera (index.hr) što bi bio najveći izlazni transfer za klub iz grada na Dravi.

Marić je član Osijeka od kolovoza 2017. godine kada je pristigao iz  Videotona s kojim je u sezoni 2017./18. osvojio naslov prvaka Mađarske. U proteklom periodu upisao je 113 nastupa u kojima je zabilježio 53 gola i 18 asistencija, a Kohorta mu je za sezonu 2018./19. dodijelila priznanje za najboljeg igrača kluba.

Profesionalnu karijeru započeo je u Širokom Brijegu u kojem je u sezoni 2011./12. s 32 gola bio najbolji strijelac Premijer lige BiH, a potom je nosio dres Dinama i Lokomotive. Za reprezentaciju Hrvatske je u eri Ante Čačića, u siječnju 2017. godine, odigrao dvije utakmice na prijateljskom turniru koji je odigran u Kini.

Maric si sta imbarcando ora da Zagabria. Segui il live su Monza-News …#Maric #mirkomarić #mirkomaric #croazia #croatia #croatianfootball @ Monza, Italy

Posted by Monza News on Friday, August 7, 2020

Komentiraj